Kituri

Pentru fiecare tip de atelier, am realizat câte un kit, astfel încât oricine vrea să organizeze o activitate de acest tip să poată beneficia de experiența noastră.  

Kit ateliere Photovoice

Atelierele de Photovoice s-au desfășurat în perioada mai – iulie 2021 și au fost dedicate mamelor, elevilor din școala generală și tinerilor liceeni din Dârvari. Au avut loc trei întâlniri cu mamele, trei cu elevii de liceu și două întâlniri cu tinerii liceeni cu o durată de aproximativ două ore fiecare.

Kit ateliere scriere creativă

Scopul atelierelor a fost explorarea și împărtășirea poveștilor personale, pentru a contribui la consolidarea unor procese empatice de solidarizare și împuternicire colectivă în interiorul grupurilor, dar și în relațiile dintre acestea.

Kit ateliere Video și New Media

Atelierele Video și New Media au avut ca principal scop educarea tinerilor din Dârvari, în principal elevi de şcoală generală, în folosirea sigură şi eficientă a canalelor de social media (mai ales a celor relativ recente, “new media”) ca parte în comunicarea şi rezolvarea problemelor lor comunitare, dar şi în uzul de zi cu zi ale acestor reţele sociale la nivel personal şi educaţional.

Kit atelierele civice

Atelierele civice au avut loc în luna august și au constant în trei întâlniri la care au participat atât mame, copii, tineri, profesorii cât și reprezentanți ai autorităților locale (viceprimarul și expertul local pe problemele romilor).